друкувати


Переможниця «Весняного зорепаду» впевнена: Пісня врятує світ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-31 11:00:02

Наша краянка — Христина Дідик із села Підвербців Тлумацького району стала лауреатом (третя премія) восьмого міжнародного фестивалю-конкурсу для дітей та молоді «Весняний зорепад», який недавно провела в Києві відома корпорація «Зоряні мости» за підтримки міністерства оборони України.

Юна галичанка виступала на ньому з піснею «Прикарпаття моє». І так проникливо виконала свій сольний номер, що журі фестивалю на чолі з народною артисткою України Аллою Поповою одностайно визнало її однією із переможців конкурсу.

На Івано-Франківщині оцінили здобуток Христини: дівчину нагородили грамотою ОДА, її ім’я та резюме включили до буклета «Ми — надія твоя, Україно!», який видали в рамках підпрограми «Обдаровані діти» програми розвитку освіти в області до 2015 року.

Христина закінчує десятий клас ЗШ I—III ступенів сусіднього села Незвиська на Городенківщині. Вона — вихованка студії сучасної естрадної пісні Городенківського районного центру дитячої та юнацької творчості. До співу її змалку причастила мати Оксана, вчитель музики. А вперше заспівала вона зі сцени, коли навчалася в сьомому класі, і то була пісня про тата. Відтоді Христина й бере участь у районних та обласних вокальних і хореографічних конкурсах.

Узагалі сім’я Ярослава та Оксани Дідиків, в якій виховується дівчина, по-мистецьки обдарована й часто виступає на різних сценах з піснями під власний акомпанемент. Приміром, недавно вона взяла участь в обласному конкурсі «Співоча родина». Разом з матір’ю і старшою сестрою Любою Христина заспівала пісню «Пам’ятай, дитино» на мамині слова й музикуѕ Христина переконана: саме музичне мистецтво врятує світ.

Джерело: Газета "Галичина"