друкувати


На порядку денному — оздоровлення дітей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-29 02:00:07

Літо — пора канікул для школярів і клопотів для дорослих: багато дітей у цей час може залишитися без належної опіки та поза суспільною увагою. Вирішувати проблему можна по-різному. Найкраще — скористатися послугами літніх таборів, де підопічні завжди знаходяться не тільки під наглядом, але зможуть оздоровитися, розвинутися фізично, зрости духовно, збагатитися відчуттями дружби та побратимства.

Про це йшлося на засіданні правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Правління затвердило регіональну програму відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей. Один з пріоритетів програми — оздоровлення школярів у дитячих відпочинкових закладах.

З метою забезпечення ефективного оздоровлення, створення належних умов для культурно-виховної роботи, організації медичного обслуговування та раціонального харчування на кожну дитину з бюджету Фонду спрямовуватиметься до 33 грн. в день. Це значно здешевить ціну путівки та уможливить охоплення багатогранним відпочинком школярів із сімей різного матеріального статку. Криза — для дорослих, для дітей — повноцінний відпочинок.

Діяльність виконавчої дирекції обласного відділення щодо організації різностороннього і масового відпочинку дітей в літніх оздоровчих таборах підтримано всіма сторонами правління — від держави, профспілок, роботодавців.

З питань фінансування оздоровлення дітей за кошти соцстраху звертатись за адресою: м.Коломия, вул.Міцкевича, 8, тел. 2-76-10, 4-71-95.

Автор: Федір ХІЛЬЧУК, директор Коломийської міської виконавчої дирекції ІВ ОВ ФССзТВП

Джерело: Газета «Вільний Голос»