друкувати


Майбутнє лісу очима школярів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-29 01:00:14

Ось уже п’ятий рік поспіль Державний комітет лісового господарства та Товариство лісівників України, за підтримки Міністерства освіти та науки, в рамках акції «Майбутнє лісу — у твоїх руках», з березня до травня проводять серед школярів конкурс на кращий твір (5-8 клас) та дитячий малюнок (1-4 клас) за темою «Людина та ліс».

Нещодавно у приміщенні Коломийського держлісгоспу відбулося підбиття підсумків першого етапу конкурсу. У ньому взяли участь твори і малюнки школярів Коломийського, Городенківського і Снятинського районів та м. Коломиї. Їх оцінювали директор держлісгоспу Іван Равлюк, інженер з лісовідновлення Галина Гайсенюк, методист райво Оксана Шумко, вчителька Сопівської ЗОШ Євдокія Андрусяк, викладач дитячої художньої школи Олег Лобурак (на знімку).

На жаль, незважаючи на тривалість конкурсу, з року в рік спостерігається одна і та ж проблема — недотримання конкурсантами його вимог, хоча вони й, начебто, не бозна-які. Твори мають бути писані від руки, а на малюнках молодших школяриків — відображені людина та ліс. Натомість, на конкурс подають малюнки, в яких не відчутно живої творчої думки малих художників, а твори — «скачані» з Інтернету, навіть не переписані вручну. Тому й не дивно, що із 48 малюнків до конкурсу допустили лише 10, а з 15 творів — 4. Складається враження, що лише педагоги Коломийщини знайомилися з положеннями конкурсу. Тож перед журі стояло непросте завдання: визначивши переможців, зберегти бодай якось географію конкурсу.

Переможцями першого етапу стали учні у номінації «дитячий малюнок» — Нижньовербізької школи Богдан Угринчук, Княждвірськoї — Мар’яна Дмитерко, Христина Гринів із Городенківщини; у номінації «твори» — Антоніна Німчук із Гвіздця, Михайло Панків із Городенківщини та Софія Дмитрук зі Снятинщини.

Наприкінці травня буде підбито підсумки обласного етапу конкурсу.

Джерело: Газета «Вільний Голос»