друкувати


Вибори до місцевих рад мають відбутися 31 жовтня цього року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-28 04:20:44

Вибори до місцевих рад мають відбутися 31 жовтня цього року. Принаймні Таку ініціативу Президента підтримують активісти "партії регіонів". Кажуть, це найоптимальніша дата. Адже доки не було бюджету, волевиявлення громадян було неможливим.

Однак Конституцію порушувати не можна,вибори мусять відбутися цьогоріч, адже саме в 2010 минає термін повноважень обранців. Готові до жовтневих виборів і опозиціонери. Щоправда БЮТівці вважають, - місцеві ради мали б сформуватися 30 травня. Однак нова влада системно порушує Конституцію і Закони, тому опозиція буде пристосовуватись до створених умов політичної боротьби.

Експерти кажуть - жовтневі вибори на місцях - політично дозрілі, і мають беззаперечні правові підстави. Тому не дивно, що новий Президент, уряд та коаліція хочуть цьогоріч заручитись підтримкою у регіонах. Про формат місцевих виборів опозиція та влади не сперечаються. І регіонали, і бютівці, принаймні на Івано-Франківщині, виступають за відкриті пропорційні списки. В такому разі громадяни голосуватимуть за кожного окремого кандидата зі списку політичних партій.

Джерело: Радіо «Західний полюс»