друкувати


Україна не повернеться до 10-річної системи освіти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-28 04:45:05

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заявляє, що Україна не повернеться до 10-річної системи освіти. Про це міністр заявив під час прямої телефонної лінії у виданні "Комсомольська правда в Україні" у відповідь на питання: "Чи збираєтеся ви відміняти 12-річну освіту в школах?".

"Проблема дуже складна. Найближчим часом ми проведемо велику нараду вчителів і вчених, в червні заплановані парламентські слухання, після чого ми будемо готові оголосити позицію міністерства з цього питання. Але точно вам скажу, що до десятирічки ми не повернемося, інакше наша школа буде неконкурентоздатна", - сказав Д.Табачник.

Міністерство освіти має намір повернути російську мову і літературу у всеукраїнську учнівську олімпіаду, повідомив Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

"З політичної примхи з числа 15 предметів, з яких проводиться всеукраїнська олімпіада, були викинуті російська мова і література. Ми повернемо їх цього року", - заявив Д.Табачник.

Міністр освіти також вважає за необхідне активізувати роботу зі впровадження профільної освіти в середній школі, щоб учні могли заздалегідь готуватися до вступу саме в ті вищі навчальні заклади, які оберуть.

Також він повідомив, що навчальні плани будуть частково змінені, але всі зміни міністерство обнародує в серпні.

Джерело: Освітній портал