друкувати


Світовий банк і Міжнародний валютний фонд радять ліквідувати банк "Надра"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-28 01:15:26

Світовий банк і Міжнародний валютний фонд вважають прийнятнішою ліквідацію проблемного системного банку "Надра", ніж ухвалення рішення про його рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів без належного аналізу можливостей по виведенню кредитно-фінансової установи з кризи.

Про це повідомив керівник служби зовнішніх зв'язків представництва Світового банку в Україні Дмитро Деркач.

"Це спільна позиція СБ і МВФ", - сказав представник Світового банку.

Він пояснив, що за відсутності задовільних розрахунків, що надають достатні підстави для державних інвестицій в проблемний банк, цю кредитно-фінансову установу необхідно вивести з ринку через ліквідацію або купівлю його активів і пасивів після відклику ліцензії.

Нагадаємо, що в травні 2010 року експертно-аналітичної ради з питань участі держави в капіталізації банків визнав можливою бюджетну капіталізацію банку "Надра" після завершення повномасштабної реструктуризації зовнішнього боргу фінустанови : розглядається можливість вкладення в банк 10 млрд гривень на умовах майже паритетних доль держави і приватного інвестора.

Проте співвласник газового трейдера RosUkrEnergo (Швейцарія), власник Group DF (Австрія) Дмитро Фірташ в травні заявив, що може стати інвестором банку "Надра" вже в травні-червні 2010 року і готовий вкласти 5 млрд грн на паритетних началах з державою.

Джерело: ТСН.ua