друкувати


Пропозицію В.Януковича провести в Україні Олімпіаду-2022 у НОК назвали нереальною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-28 12:00:30

У Національному олімпійському комітеті (НОК) вважають, що в України мало шансів стати господарем Олімпіади-2022. Про це пише "Комерсант Україна".

"Для України це нереально, навіть якщо буде побудована вся інфраструктура, - заявив перший віце-президент НОК Володимир Бринзак

За його словами, потрібен досвід проведення міжнародних змагань із зимових видів спорту, важлива підготовка суддів та підготовка спортсменів, а в України цього поки немає.

У НОК пояснили, за яким принципом проходить відбір кандидатів на проведення зимових Олімпійських ігор. Спочатку країна подає заявку в Міжнародний олімпійський комітет, де аргументує свою пропозицію. Після її реєстрації в країну направляється олімпійська оціночна комісія, яка визначає ступінь готовності до проведення Олімпіади.

Якщо на цьому етапі країна отримує позитивні відгуки, далі йде таємне голосування всіх членів МОК, за винятком представників країни-кандидата і президента комітету.

У свою чергну, генеральний директор гірськолижного курорту Буковель Олександр Шевченко підтримав ініціативу президента, заявивши, що готельна інфраструктура, дороги і гірськолижні спуски Буковеля можуть використовуватися під час проведення зимових Олімпійських ігор.

За його словами, поки що важко назвати необхідний обсяг фінансування.

"Ми готові вкласти стільки коштів, скільки потрібно. Проект підтримають і звичайні жителі, і підприємці регіону, тому що він комерційно вигідний", - запевнив він.

Нагадаємо, пропозицію провести в Україні Олімпіаду-2022 Віктор Янукович висловив 27 травня під час засідання Ради регіонів у Львові.

Джерело: ТСН.ua