друкувати


Завдання податківців – детінізація доходів, легалізація праці найманих працівників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-26 05:15:55

Снятинські податківці намагаються поступово вивести заробітну плату "з тіні" і легалізувати трудові відносини між роботодавцями та їх працівниками. Це сприятиме збільшенню податкових надходжень насамперед у місцеві бюджети, адже податок з доходів фізичних осіб становить найбільшу питому вагу місцевого бюджету, тобто 62 відс. За 4 місяців 2010 року до місцевої скарбниці надійшло 6167 тис. грн податку з доходів фізичних осіб.

Податківцями нашого району ведеться продумана і зважена робота, спрямована на залучення СПД – юридичних осіб та фізичних осіб до створення таких умов для працівників, щоб останні змогли забезпечити гідне життя своїм родинам за рахунок офіційної оплати праці.

Перевірки суб’єктів господарювання, проведені податковими інспекторами, свідчать про велику кількість порушень, пов’язаних із нарахуванням та виплатою заробітної плати.

За період січня – квітня 2010 року, проведеними перевірками суб’єктів господарювання щодо дотримання ними чинного податкового законодавства при виплаті заробітної плати - донараховано податок з доходів фізичних осіб, пеню, фінансові санкції на суму 24,6 тис. грн.

З початку року, проведеними спільними з іншими органами рейдовими перевірками, виявлено 56 найманих осіб, які працювали в суб’єктів підприємницької діяльності без належним чином оформлених документів Проведеними перевірками встановлено виплату доходів таким найманим працівникам в сумі 30,9 тис. грн і додатково донараховано 6,9 тис. грн платежів. Крім того до оподаткування залучено 29 осіб.

Сьогодні деякі громадяни, що погоджуються отримувати зарплату "в конвертах", не лише сприяють розвитку тіньових схем ухилення від сплати податків, а й, не дбаючи про майбутнє, позбавляють себе соціальної захищеності.

Джерело: ДПІ в Снятинському районі