друкувати


5 тисяч гектарів с.-г. угідь залишаються підтопленими в західних областях України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-26 04:30:15

У Польщі продовжують боротися із повінню. Велика вода вже забрала 14 життів. Серед загиблих є восьмирічна дитина.

Такі дані подають інформагенції із посиланням на речника головного коменданта поліції Маріуша Соколовського.

Раніше міністр внутрішніх справ Польщі Єжи Міллер порівняв негоду із так званою "повінню тисячоліття" 1997 року, яка забрала життя півсотні поляків.

Через сильні зливи річки виходять з берегів і затоплюють дедалі більші території, блокуючи транспортні сполучення.

Вже третю добу велика вода проходить через столицю Польщі – Варшаву. Там розробили план евакуації для всіх районів міста, які збудовані поблизу Вісли.

"Дійсно, ситуація дуже серйозна, але немає загрози для мешканців столиці. Місто готове до евакуації, однак поки такої необхідності немає", - раніше заявила мер Варшави Ханна Гронкевич-Вальтц.

Найгіршою вважають ситуацію на півдні Польщі, звідки рятувальники та військові вертольотами і човнами евакуювали тисячі людей.

Українці допоможуть полякам викачувати воду

Міністерство надзвичайних ситуацій України направило до Польщі два загони рятувальників з технікою. Майже 70 українських МНС-ників із п'яти областей допомагатимуть викачувати воду у підтоплених районах за допомогою насосних станцій та проводитимуть інші рятувальні роботи. До Польщі рятувальники повезли найпотужніші українські насоси.

Як повідомляють на інтернет-стороінці українського МНС, між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща підписано Угоду про співробітництво і взаємодопомогу у сфері попередження катастроф, стихійних лих та інших надзвичайних ситуацій, а також ліквідації їх наслідків.

Захід України також затопило

Тим часом 5 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь залишаються підтопленими в західних областях України. З наслідками негоди борються на Львівщині та Закарпатті, де затоплено півсотні будинків. Синоптики передають, що вода прибуватиме й далі, бо сильні дощі, як передають з Українського гідрометцентру, не припинятимуть падати найближчими днями.

Джерело: BBC Ukrainian