друкувати


Код пам'яті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-26 10:30:02

Цю фотовиставку присвятили пам'яті автора світлин - Богдана Мохняка. Нещодавно він презентував в Івано-Франківську свою книгу "Карпатськими стежками".

Наступну, яка ілюструватиме автентичні традиції гуцульських весіль, друзям митця доведеться завершити без його участі. Богдан Мохняк відомий у вітчизняних фотоколах співець Карпат, і перш за все - їх неперевершеної природи. Окрім того, своїми роботами висвітлював специфіку усіх 4-х етногруп Прикарпаття і загалом історію краю. У домашньому архіві - близько тисячі ще небачених публікою світлин.

Над ними попрацюють колеги з фотоклубу "Колумб", біля витоків якого стояв пан Богдан. До цієї експозиції потрапили близько півсотні світлин Богдана Мохняка. Представлені практично усі жанри, в яких працював автор. Найпоширеніший серед них пейзажний. Є також чимало портретів та серія робіт, присвячених магії погляду, і навіть найдавніші чорно-білі фото. Наприклад ось ця "Лебедина пісня" відома на всю Європу. Серед експонованих світлин є й останні роботи фотомитця, які презентують на широкий загал вперше.

Джерело: Радіо «Західний полюс»