друкувати


Дощова каналізація Івано-Франківська не може нормально функціонувати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-25 08:53:14

Основною проблемою незадовільної роботи дощової каналізації в обласному центрі Прикарпаття, що як найяскравіше виявилася під час минуло тижневих злив, представники комунальних служб вважають засміченість її мереж різного роду побутовими відходами.

«Після зими, - розповідає «Експресу» заступник директора КП «Водоекотехпром» Микола Калайда, - дуже багато сміття потрапило до мереж дощової каналізації, що призвело до її забивання». З його слів, в районі очисних споруд, що в приміському селі Угринів з міської клоаки комунальники навіть виловили колесо від вантажівки «КамАЗ». Яким чином потрапив зазначений великогабаритний предмет до стоків міста невідомо.

На думку мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, найбільше побутових відходів потрапляє у стічні мережі з території садово-городніх кооперативі. «Там майже нема нікого контролю, - зазначає міський голова, - от і кидають все, що завгодно в каналізаційні люки».

Міська влада також схильна вбачати причину забивання каналізації у відсутності в багатьох місцях дощоприймальних решіток. Як повідомив заступник Івано-Франківського міського голови Ярослав Яцишин, на їх встановлення в бюджеті передбачені відповідні кошти. «КП «Водоекотехпром», - прокоментував цю думку пан М.Калайда, - є експлуатуючою організацію. В зв’язку з цим в наші тарифи не закладені статті на будь-які поновлення».

Зрештою, зима і таяння снігів вже далеко. На дворі майже літо, а колеса з міської каналізації продовжують випливати.

Автор: Сергій БІЛИЙ