друкувати


В.Наливайченко презентував громадську ініціативу «Оновлення країни»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-25 07:00:32

Валентин Наливайченко: «Україна потребує системного оновлення, нинішня політика загрожує нашій безпеці, тому я не можу стояти осторонь». Про це він розповів на прес-конференції в УНІАН і оголосив про початок діяльності Громадської ініціативи «Оновлення країни».

Разом із однодумцями з різних міст та професій Валентин Наливайченко запропонував громадськості об’єднати зусилля людей, які уже сьогодні реально сприяють оновленню країни. Адже Україна потребує не косметичного ремонту, а повномасштабного системного оновлення.

«До цього я не займався політикою. Я займався дипломатією та безпекою. Але зараз я чітко бачу і усвідомлюю, що нинішня політика загрожує нашій безпеці, безпеці кожного громадянина, майбутньому наших дітей, — переконаний пан Наливайченко. — Тому я не можу стояти осторонь».

Андрій Денисенко, громадський діяч із Дніпропетровська, розповів, що громадська ініціатива «Оновлення країни» пропонує розробити народну програму оновлення. Він вірить, що це сформує новий порядок денний для країни, залучить до оновлення творчий потенціал українців.

«За багато років Україна не лише не здійснила системних змін, ми просто не туди дивилися, не ті ставили завдання, — говорить пан Денисенко. — «Оновлення країни» не лише запитає громадян, які зміни потрібні в державі, але й залучатиме ініціаторів змін до втілення проектів та програм на місцевому, а в перспективі — на загальнонаціональному рівні».

Учасник Ініціативи педіатр-реаніматолог Любов Слєпова знає, як системні проблеми в країні фактично позбавляють права на охорону здоров’я, а виправити ситуацію лише в медицині неможливо — Україна потребує системного оновлення. «Лише один приклад: запровадження телемедицини — постановки діагнозу через Інтернет — не потребує великих витрат і нових законів, але зробить так, що погана сільська дорога вже не коштуватиме життя дитині, яку не встигнуть довезти до спеціаліста», — говорить пані лікар.

Правове свавілля не дає можливості повноцінно працювати і захищати інтереси громадян. «Мене, як і тисячі моїх колег та представників інших галузей, фактично позбавили права на професію», — наголошує адвокат Олег Березюк, який у рамках Громадської ініціативи «Оновлення країни» координуватиме розроблення змін правового поля держави.

Учасники переконані, що Громадська ініціатива «Оновлення країни» об’єднає найкращих фахівців, громадських активістів, які оновлять країну.


Наливайченко Валентин  — найбільш відкритий в українській історії очільник Служби безпеки, провів системну декагебізацію служби, успішно розслідував ряд резонансних справ. Ініціатор демілітаризації служби, Наливайченко вважає, що головна зброя безпеки сьогодні — комп’ютер та інтелект. Він також заборонив вести справи проти журналістів і студентів.

Народився 8 червня 1966 року в Запоріжжі. Закінчив з відзнакою Київський національний університет імені Тараса Шевченка, за фахом — викладач та референт-перекладач з англійської мови. Вільно володіє англійською та фінською мовами.

Кар’єра. 1994—1997 — секретар Посольства України у Фінляндії, за сумісництвом у Данії та Норвегії. 1998 — 1-й секретар, в. о. завідувача відділу консульського забезпечення інтересів фізичних і юридичних осіб. 2000—2001 — радник, в. о. завідувача відділу аналізу і планування, т. в. о. заступника начальника Консульського управління, 2001 — заступника начальника Консульського управління Департаменту консульської служби МЗС України. 2001—2003 — Генеральний консул Посольства України у США. 2003—2004 — директор Департаменту консульської служби МЗС України. 2004—2005 — заступник міністра закордонних справ України. 2005—2006 — Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Білорусь. 2006 — перший заступник голови СБУ — керівник Антитерористичного центру при СБУ. З 2006 року в. о., а з 2009 до березня 2010 року — голова Служби безпеки України.

Сім’я. Одружений, виховує доньку.

***

Денисенко Андрійгромадський діяч міста Дніпропетровська, ініціатор створення та координатор найбільшої громадської організації із захисту інтересів жителів міста — Громадянського активу Дніпра («ГРАД»).

Народився 1 січня 1973 року у Дніпропетровську. 1995 року закінчив історичний факультет Дніпропетровського державного університету.

Кар’єра. Обіймав керівні посади у різних громадсько-політичних об’єднаннях. 2002—2006 — радник міського голови м. Мелітополя. У 2004 році — керівник проектів ОБСЄ у Дніпропетровській області. У 2006 році виступив ініціатором заснування Громадянського активу Дніпра — місцевого громадського руху на засадах громадянського активізму, місцевого патріотизму та захисту українських національних інтересів.

Сім’я. Одружений, виховує доньку.

***

Слєпова Любов — дитячий лікар, анестезіолог-реаніматолог, заслужений лікар України. Нині завідує відділенням реанімації, отже працює 24 години на добу, постійно в пошуку нових ідей та методик, адже відповідає за життя дітей.

Народилася 16 січня 1958 року на Львівщині. У 1985 році закінчила Київський медичний інститут.

Кар’єра. 1986—1989 — лікар-анестезіолог районної лікарні, де ініціювала створення центру інтенсивної терапії. З 1989 року — лікар-анестезіолог, а з 1997 року і до сьогодні — завідувач відділення реанімації дитячих клінік Інституту педіатрії, акушерства та гінекології Академії медичних наук України. 1997 — стажування у США, у 2001 році — в Німеччині.

Сім’я. Одружена, виховує сина.

***

Березюк Олег — адвокат, голова «Українського юридичного товариства». Автор публікацій з проблем теорії держави і права, конституційного та корпоративного права в наукових та періодичних виданнях. Розробник цілого ряду законопроектів.

Народився 4 жовтня 1965 року на Черкащині. Випускник юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Кар’єра. 1993—1994 — юрисконсульт; 1994—1995 — помічник-консультант народного депутата України; 1995—1998 — адвокат; 1998—1999 — радник голови Державного комітету України з питань підприємництва; 2000—2001 — начальник Головного аналітично-правового управління Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва; 2002—2004 — головний консультант Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.