друкувати


Івано-Франківські «пластуни» вшанували загиблих героїв

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-24 03:00:59

Близько сотні молодих людей – учасників Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Пласт» прибули сьогодні до меморіального скверу Івано-Франківська, щоб вшанувати Українських січових стрільців, які загинули за волю нашої держави і поховані там.


За участю «пластунів» представники духовенства провели молебень за упокій загиблих та за те, щоб їх подвиг в ім’я Вітчизни не став даремним. Захід було приурочено відзначенню в Україні Дня Героїв. «Це по-справжньому наше свято, прокоментував подію один з організаторів акції, представник першого покоління відновленого «Пласту» на Прикарпатті видавець Василь Іваночко, - Адже і Дмитро Вітовський, що очолив листопадовий чин 1918 року, і Степан Бандера, і Роман Шухевич, і багато-багато інших героїв були «пластунами»… Їхня боротьба скінчилася тут, але наша боротьба тільки-но починається. І, можливо, колись біля оцих священних могил героїв знайдеться почесне місце і для нас».

Після панахиди молоді люди, які показали успіхи в навчанні «пластовій» справі, сумлінно виконували доручення виховників були урочисто приведені до присяги.

«Як правило ми відряджаємо своїх представників, - продовжує пан Іваночко, - для участі у відзначенні Дня Героїв спільно з іншими національно-патріотичними структурами краю. Проте сьогоднішні святкування є особливими, адже саме цього року виповнюється 20 років з дня відновлення діяльності «Пласту» на Прикарпатті».

По закінченні заходу його учасники здійснили пішу ходу до Храму Зіслання Святого Духа, де помолилися іконі Гошівської Божої Матері.

Автор: Сергій БІЛИЙ