друкувати


В Івано-Франківську показували трагікомедію ям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-24 12:00:37

«Трагікомедія ям» - таку назву мала акція у форматі арт-моб, яку провели в Івано-Франківську активісти Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократичний альянс» на знак протесту проти безвідповідального ставлення міської влади Івано-Франківська до стану доріг міста.


Організатори заходу представили мешканцям міста театралізоване дійство, в якому у гротескній формі порівняли європейські дороги з дорогами в Україні і зокрема в Івано-Франківську. «Ми проводимо акцію для того, – розповідає координатор акції, член правління Івано-Франківської обласної організації ВМГО «Демократичний альянс» Тарас Случик, – щоб громадськість звернула увагу та те що, що чиновники, розповідаючи про витрачені мільйони на ремонти доріг, фактичну пускають гроші на вітер. Ямковий ремонт – не вирішення проблеми. Тому салоган нашого арт-мобу «Івано-Франківськ – європейське місто. Де європейські дороги?».

Зі слів організаторів, подібні арт-моби планується провести і в інших містах України оскільки жалюгідний стан доріг є характерним для усіх регіонів нашої країни. «В той же час, – продовжує пан Случик, – саме Івано-Франківськ асоціюється в українців з поганими дорогами».

Дійство супроводжувалось гаслами «Засипана ямка – це просто обманка», «Скільки грошей, закатали у асфальт», «Франківські дороги – зламай ногу», «А у нас дороги після війни не ремонтували» та збором підписів під зверненням до міського голови. Як повідомив Т.Случик, звернення, учасники акції сподіваються, що мер обласного центру візьме питання капітального ремонту доріг на жорсткий контроль і звітуватиметься про стан справ перед громадськістю.

Автор: Сергій БІЛИЙ