друкувати


У Дубівцях Галицького району відбулось футбольне свято

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-21 07:45:05

Цими днями в селі Дубівці Галицького району відбулося справжнє футбольне свято. На спортивному майданчику зі штучним покриттям, подарованому селу в грудні минулого року, відбулось кілька доволі цікавих товариських зустрічей. Та про все по порядку.


По-перше на полі в цей день між собою грали не тільки хлопці, але й дівчата. Жіночій юнацькій збірній галицького району протистояла команда дівчат учнів місцевої школи. Після дітей настала черга дорослих. Так сталося, що хоч спортивний майданчик уже використовується за призначенням уже більш як півроку, та урочисте його відкриття відбулось лише 18 травня. На знаменну подію запросили голову районної адміністрації Григорія Івасишина та екс-голову ОДА Миколу Палійчука, адже саме він чимало доклався, щоб майданчик стояв саме у цьому селі. Варто нагадати, що в області за сприяння тодішньої влади загалом було встановлено 40 майданчиків такого типу. В Галицького ж районі - три площадки. Дві з яких було встановлено у містах Галичі та Бурштині. Таким чином, Дубівці стали першим селом Галицького району, в якому встановили міні-футбольне поле із штучним покриттям.

Тож товариські матчі між командою громадської організації "Спільна праця", капітаном якої уже традиційно є екс-губернатор та збірними Галицької райдержадміністрації а також збірною села Дубівців викликав великий ажіотаж серед місцевого населення.

І хоч команда Миколи Палійчука зазнала цього дня поразок - програла галичанам з рахунком 3:4, а команді с.Дубівці - 3:7, але головне гості з обласного центру зуміли створити свято для місцевих мешканців. Адже за словами екс-очільника області обласна програма щодо встановлення в населених пунктах міні-футбольних полів, яку він активно впроваджував, не тільки популяризує спорт серед молоді, але й згуртовує громади. « Коли я протягом року об'їжджав майданчики і дивився як на них виконуються роботи, то бачив як рядові жителі села копають траншеї, працюють на бетономішалці, возять тачками бетон... На майданчиках працювали усі – від молоді до представників старшого покоління. І коли ми потім відкривали такі майданчики, то у всіх хто на них працював, відчували велике задоволення. Сьогодні ми бачимо, що учні, які допомагали у спорудженні площадок ставляться до них надзвичайно бережно – ніхто з них сам не ламає огорожу, не нищить поля, до того ж, і іншим не дають це робити", - відзначив Микола Палійчук.

До речі міні-футбольна команда спільної "Спільної праці" планує провести подібні товариські матчі й з іншими сільськими командами, що ось уже два роки мають змогу тренуватися на сучасних спортивних площадках.

Автор: Ігор МАРКОВСЬКИЙ