друкувати


Пожежі можна завжди запобігти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-21 09:30:16

Жодна людина не повинна допускати, щоб від вогню гинуло народне чи особисте добро. Всі знають, яким величезним лихом є пожежа. І ось один, незначний на перший погляд, промах, одна помилка, неуважність — і все, що створено працею протягом довгих років, може загинути. Вогонь, якому ви самі або ваші друзі, близькі чи родичі через необережність дали дорогу, за декілька хвилин знищує вашу хату, майно, завдає непоправних збитків народному господарству.

Ми часто дивимося на пожежу, як на неминуче стихійне лихо. Але це не так. Пожежі можна завжди запобігти. Вона виникає головним чином через те, що не всі знають або знають, але не дотримуються встановлених правил. Цих правил не так уже й багато, і вони зовсім нескладні.

Коли йде мова про необхідність додержання заходів пожежної безпеки, багато громадян, а нерідко й керівників, вважають, що боротьба з пожежами — це питання другорядне. Але такі настрої нерідко закінчуються трагедією, великим нещастям. Наведу приклад, який стався багато років тому в нашому районі. Мама зачинила в хаті трьох малолітніх дітей, та ще й знадвірку підперла двері лопатою, щоб вони не виходили на двір. Сама пішла годувати худобу. Коли повернулася, застала в кімнаті повно диму, а діти, вже неживі, лежали під дверима. Гра з сірниками призвела до загорання дивана. Вогонь діти погасити не змоги, вискочити надвір — теж.

Шановні батьки, незабаром почнуться канікули. Щоб не сталося біди, не залишайте малюків вдома самих, без нагляду; не дозволяйте дітям бавитися сірниками, запальничками, не дозволяйте користуватись електропобутовими приладами, розпалювати печі. Постійно розповідайте дітям про небезпеку, яку таїть вогонь. Виявивши пожежу, негайно повідомте про неї працівників пожежної охорони по тел. 101.

Автор: Ілля ВІТЕНКО, голова міськрайуправління добровільного пожежного товариства
Джерело: Газета "Вільний Голос"