друкувати


Одним із основних факторів наших хвороб є нестача вітамінів, мінералів, амінокислот

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-21 05:35:35

До мене звертаються багато людей, які мають проблеми зі здоров’ям, і саме ці люди змушують мене писати. Сьогодні ми поговоримо з вами про такі медичні препарати, як вітаміни.

Тим більше, що прийшла весна, а в цей період у людському організмі — велика нестача вітамінів. Більша частина людей звертається до аптек, думаючи, що аптекарі і лікарі допоможуть їм. Помилка в тому, що люди мало інформовані, піддаються впливу реклами. Складається враження, що усе, що рекламують сьогодні, є корисним для людини, починаючи від пива, кави, цукерок і закінчуючи медичними ліками. Дія вітамінів, які сьогодні продаються фармацевтами, є досить шкідлива для людського організму. Хочеться вірити, що минуть декілька десятків років і синтетичні вітаміни взагалі будуть заборонені. Але їх вироблено дуже багато, тож і реалізовувати треба. Те саме зі зброєю: якщо зброї виробляється багато, то виникають війни, щоб її використати. Дивує те, що люди, вживаючи синтетичні вітаміни, не стають здоровішими, а навпаки. Складається враження, що ніхто не думає про здоров’я нації. Думка одна: як найбільше розбагатіти. І на виробництві, і на реалізації вітамінів заробляються великі гроші. Та Бог з ними, з грошима, лишень би ці вітаміни допомагали, а не шкодили, адже систематичне їх вживання веде до серйозних захворювань. Будь-які медичні препарати дають тимчасовий лікувальний ефект, підтримуючи той чи інший орган. А скільки ж тих побічних ефектів? Найстрашніше, що більша частина лікарських засобів залишається у нашому організмі. З їх виведенням, фільтрацією наш організм не завжди справляється.

Одним із основних факторів наших хвороб є нестача вітамінів, мінералів, амінокислот. Людському організму кожний день потрібно приблизно 13 вітамінів і 60 мінералів. Ми щодня недобираємо 60-80% усіх необхідних складових. Більшість речовин відсутні в їжі і наш організм забирає їх із наших кісток. У процесі життя наш організм для свого нормального розвитку вимушений брати всі необхідні речовини ззовні. Так, наприклад, якщо в організмі людини нестача кальцію, то його замінює стронцій-90, який береться із зовнішнього середовища. Поглинений стронцій-90 відкладається в кістках, в зубах і опромінює клітини, які знаходяться поблизу нього. У свою чергу, він порушує роботу цілого організму, що призводить до утворення ракових захворювань. Якщо ж в організмі нестача солей калію, то його замінює цезій-137, який так, як і стронцій-90, є в навколишньому середовищі, і навіть у воді, яку ми п’ємо. Цезій-137 сконцентровується у м’язовій структурі людини. Нестача в їжі йоду — то організм вбирає радіоактивний йод-131, який заповнює щитовидну залозу. Попадаючи в щитовидну залозу, він порушує її функцію і згодом виникає ракове захворювання. Цей список можна продовжувати до безкінечності.

У Фінляндії в 1994 році закінчився великий дослід. Його метою було довідатись, як діють синтетичні вітаміни на людський організм. Протягом шести років людям давали вітамін Е і бетакаротин. Виявилось, що у людей, які вживали ці вітаміни, захворювання на рак зросло на 18%, а в чоловіків спостерігались перші ознаки захворювання аденоми простати. Після двох років провели нові дослідження, в яких взяли участь 18300 людей різного віку. Цього разу почали ще добавляти вітамін А і бетакаротин. Дослідження закінчились передчасно, бо захворювання на рак збільшилось на 28%, а смертність — на 17%! Ці результати були оприлюднені на прес-конференції 19 січня 1996 р. Директор інституту з онкозахворювань повідомив, що в групі людей, яка приймала вітаміни, також збільшились захворювання на хвороби серця й судин. Після цього взяли славнозвісний вітамін С. Цей вітамін довгий час вважався зовсім нешкідливим, і навіть його надлишок виводиться із організму через сечостатеву систему. А в лютому 2000 р. були оприлюднені результати експерименту, який проводився у Каліфорнійському університеті, під керівництвом професора Дуаєра. 573 добровольцям, здоровим чоловікам і жінкам, протягом 18 місяців давали 500 мг синтетичного вітаміну С. Після вживання цього вітаміну в них виявилось звуження кровоносних судин. І це призвело до збільшення в 3,5 раза захворювань серця й судин. Прикладів шкідливості синтетичних вітамінів можна наводити дуже багато. Наприклад, у косметиці всі добавки, які додають до кремів, завдають шкоди тканинам шкіри. Вітаміни нам необхідні! Синтетичні, медичні — шкідливі! Тому потрібні натуральні вітаміни. А де їх узяти? Це вам може надати сама природа, про яку ми чомусь забули. Найбільше вітамінів сконцентровано в продуктах бджільництва, особливо, у квітковому пилку.

Наш світ сьогодні складається із достатньо освічених людей. Але знання, отримані в результаті навчання, як правило, не пов’язані з природою світу і людини. На жаль, ці знання не роблять людину щасливою, не дають їй здоров’я і гармонії. Зі своїм великим багажем знань людина так і не розуміється у своєму організмі. Тому закликаю всіх жителів Коломиї і району задуматись і зробити правильні висновки. Бажаю хворим найшвидше одужати, а здоровим — не хворіти!

Автор: Віктор КОНДРЮК
Джерело: Газета "Вільний Голос"