друкувати


«Українська майстерня європейської інтеграції» для вчителів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-21 04:30:15

Можливість зібратися під одним дахом освітянам з Луганської, Закарпатської, Запорізької, Чернігівської, Волинської... і, звісно ж, з нашої Івано-Франківської області — надав спільний проект Інституту Політичної Освіти, Об’єднання українців у Польщі та програма «Польська допомога» МЗС Республіки Польща під назвою «Українська майстерня європейської інтеграції» для вчителів.

Івано-Франківську область і Коломийський район на семінарі у Львові представляла учителька Ліснохлібичинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Людмила Лехкар.

Уперше цільовою аудиторією Інституту Політичної Освіти стали освітяни : молоді активні люди, які своєю працею виховують, навчають, розвивають майбутнє нашої України. Зокрема, програма семінару була націлена на те, щоб надати основні відомості про історію, структуру та основні напрями діяльності Європейського Союзу, про нові можливості для українських освітян в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів.

Надзвичайно цікавими та доступними були виступи польських лекторів (також гостей семінару). Кожен хотів дізнатися про методи та прийоми навчання учнів у Польщі, чим вони відрізняються від наших, українських. Про це наші вчителі дізналися не тільки теоретично, а й на практиці, мали змогу розіграти сценки того чи іншого прийому (техніки), що залишило незабутні враження у всіх учасників семінару.

Семінар «Українська майстерня європейської інтеграції» для вчителів у Львові був лише початком. Надалі плануються такі ж заходи у Чернігові, Криму, ознайомчий візит до Польщі та підсумковий семінар у м. Києві. Отож, наші вчителі мають чудову нагоду перейняти досвід польських сусідів та довідатися багато цікавого у сфері не тільки освітній, а й політичній.

Автор: Людмила ЛЕХКАР, вчителька Ліснохлібичинської ЗОШ
Джерело: Газета "Вільний Голос"