друкувати


Журналісти Прикарпаття показали «снайпер-клас»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-21 02:50:21

Ні дощ, ні болото не стали перешкодою для журналістів провідних газет та телебачення, які відгукнулись на запрошення Івано-Франківського обласного військового комісаріату виїхати на полігон, і довести, що медійники можуть майстерно впоратись не лише з стилістичними премудростями, але й з автоматом Калашникова.


- Більшість наших місцевих журналістів не служили в армії, - розповів Івано-Франківський обласний військовий комісар підполковник Геннадій Долгашов. – Але так чи інакше вони в своїх матеріалах торкаються різноманітних тем пов’язаних з армією. Думаю, що після того, як вони потримають в руках бойову зброю, відчують захоплення від стрільби, то почнуть краще розуміти специфіку армійської служби. Також, користуючись нагодою хочу висловити подяку заступнику голови-керівника апарату обласної державної адміністрації Роману Струтинському, який надав нам транспорт.

Військові запропонували журналістам зробити по тридцять пострілів з автомату. Звичайно, у декого з майстрів пера та слова не відразу вийшло зарядити зброю, пересмикнути затворну раму, вправно прицілитись, а хтось, після перших же пострілів ледь не випустив автомат з рук. Та в армії, як в журналістиці – потрібно завжди доводити роботу за яку взявся до кінця. Тим більше, що біля кожного з стріляючих був досвідчений інструктор.

- Тепер я зрозуміла, що армія - це справа тих людей, що мають до цього покликання, бо не кожен може тримати зброю в руках – поділилась враженнями кореспондент газети «Експрес» Наталка Палій. – Я стріляла вперше у житті. Скажу, що це дуже складно і дуже-дуже голосно. І після цього я почала більше поважати військових.

- Мої враження дуже позитивні, - розповів оператор телеканалу «Україна» Тарас Іванків. – Я вважаю, що кожен чоловік в своєму житті крім того, щоб посадити дерево, збудувати хату та виростити сина має ще навчитись володіти зброєю.

Загалом, кращі результати в стрільбі показали журналіст газети «Експрес» Сергій Білий та оператор телеканалу «Україна» Тарас Іванків. А серед дівчат кращими стали оператор телеканалу СТБ Марина Криворотова, та журналіст коломийського телебачення НТК Юля Струк.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України