друкувати


На три роки будуть звільнені від орендної плати за землю підприємці, які будуватимуть електрозаправки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-20 01:00:07

На три роки будуть звільнені від орендної плати за землю підприємці, які на території області будуватимуть електрозаправки.

Про це 18 травня голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк заявив на спільному засіданні колегії облдержадміністрації і Ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю.

«Тим, хто перший візьметься за будівництво електрозаправок, землю даватимемо в оренду безоплатно, зі звільненням від орендної плати мінімум на 3 роки, - наголосив голова ОДА. – Це робиться з метою, аби був стимул будувати. Слава Богу заправок з пальним ми вже набудували достатньо».

На переконання Михайла Вишиванюка, максимум через 2-3 роки в країнах Європейського Союзу половину автотранспорту становитимуть електромобілі.

«І де вони заправлятимуться в Івано-Франківській області? – риторично запитав учасників зібрання голова ОДА. - З метою економії коштів, землі, з урахуванням того, що нам потрібно буде будувати в перспективі саме електрозаправки, місцеві органи влади мають зарезервувати землі і надавати їх тільки під будівництво електрозаправок».

Ідею Михайла Вишиванюка схвально підтримали члени колегії ОДА і запрошені.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА