друкувати


Українська влада поки не зацікавлена у злитті "Нафтогазу" і "Газпрому"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-19 04:45:16

Українська влада поки не зацікавлена у злитті "Нафтогазу" і "Газпрому". Про це повідомив глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Нагадаємо, ідею об'єднати двох монополістів висловив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін. Микола Азаров на таку пропозицію зауважив, що принципи злиття важко виробити, оскільки активи "Газпрому" мінімум у 16 разів більше за "нафтогазівські".

"Злиття, як каже Ринат Ахметов, - це добре у разі, коли один плюс один дає три. А коли один плюс один дає півтора - це погане злиття", - заявив Льовочкін.

Аналогічна ситуація і з можливим об'єднанням "Енергоатому" з "Росатомом". "Коли буде три, тоді кооперація можлива. Формула проста: синергія повинна давати додану вартість", - вважає глава Адміністрації президента.

"А якщо її немає, і плюс до усього додаються різного роду складності, тоді це злиття не найцікавіше", - підсумував Льовочкін.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович після пропозиції об'єднати "Нафтогаз" з "Газпромом" заявив, що вважає необхідним врахувати також інтереси Євросоюзу при обговоренні можливого об'єднання НАК "Нафтогаз України" і російського "Газпрому", і об'єднувати тільки за принципом 50 на 50.

Натомість лідери опозиції заявляють, що можливе об'єднання компаній погрожує втратою Україною державності.

Джерело: ТСН.ua