друкувати


Власники торгових майданчиків Івано-Франківська ухиляються від сплати оренди землі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-19 01:00:07

Жоден з власників літніх торгових майданчиків, що в обласному центрі, не уклав з міською владою договору про відшкодування земельних втрат. Відтак бюджет міста втрачає значну суму коштів, які міг би отримати за оренду землі.

Про це повідомив 18 травня начальник управління земельних ресурсів Iвано-Франківського міськвиконкому Михайло Семанишин.

З його слів, проблему заклали депутати міської ради та чиновники управління торгівлі, які неправильно сформулювали проект рішення міськради стосовно літніх майданчиків. Так, - переконаний земельник, - в рішенні замість слів «погодити облаштування» слід було записати «дати дозвіл на оформлення договору сервітутного користування». Помилка (або свідоме упущення) депутатів і тих, хто підсунув їм такий проект рішення, дає сьогодні підстави власникам майданчиків ухилятись від укладення договорів про відшкодування земельних втрат. Останні при спілкуванні з представниками земельного управління зазначають, що і без того сплачують численні збори. В свою чергу дієвих важелів впливу на них у чиновників управління земельних ресурсів на сьогоднішній день немає.

Автор: Сергій БІЛИЙ