друкувати


Тролейбусний парк Івано-Франківська підтоплює через бездіяльність комунальних служб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-18 09:15:28

Тролейбусний парк Івано-Франківська підтоплює через бездіяльність комунальних служб.

Рясні дощі, що приніс днями на Прикарпаття циклон з Балкан, ледь не позбавили обласний центр Прикарпаття левової частки тролейбусів. Однієї з дощових ночей рівень підтоплення парку набув таких масштабів, що його працівники змушені були піднятись по тривозі і вивести усі машини у безпечне місце на узвищщі.

Дивує те, що загалом господарка міста від останніх рясних дощів не постраждала. Що ж спричинило таку реакцію тролейбусників? Справа в тому, що неподалік тролейбусного парку протікає невеличкий потічок. Його перетинає дорога, але міст через потік являє собою нагромадження бетонних отрубів. «Під час навіть не сильних дощів, - розповідає «Експресу» директор КП «Електроавтотранс» Леонід Яковець, - ці отруби забиваються і вода яка збігає з прилеглих висот, розливається на досить широку територію. Починаючи з 1995 року, ми вже вчетверте змушені втікати в такий спосіб від стихії».

Зі слів пана Яковця, про вказану ситуацію вже неодноразово інформувалася міська влада і відповідні комунальні служби, проте жодних дій зроблено не було. На думку директора тролейбусного парку, вихід і ситуації є простим і не потребуватиме значних матеріальних витрат. «Необхідно реконструювати місток, - зазначає він, - укріпити береги та почистити русло потічка».

Наразі ж єдиним порятунком для івано-франківських тролейбусів залишаються сусідні висоти, через які, на щастя, прокладено тролейбусну лінію.

Автор: Сергій БІЛИЙ