друкувати


Армія готова прийти на допомогу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-18 07:00:14

Військовослужбовці Західного Оперативного Командування завжди готові прийти на допомогу місцевому населенню для подолання наслідків стихійних лих. Запевнив журналістів командувач Західним оперативним командуванням генерал–майор Юрій Думанський, який перебував на Прикарпатті з робочою поїздкою.

- У нас зараз розгорнута оперативна група у Західному Оперативному Командуванні, яке дислокується у Львові, Івано-Франківській і Закарпатській областях, - зокрема зазначив командувач Західним оперативним командуванням генерал–майор Юрій Думанський. – Ці оперативні групи працюють на базах військових комісаріатів. Разом з профільними групами МНС вони проводять постійний моніторинг стану річок та рівня води у водоймах на всій території яка потрапила у негоду. На даний час ми все контролюємо. І особливих причин для аж надто великих хвилювань немає.

За словами командувача вся необхідна техніка, та особовий склад знаходиться у готовності, і при потребі буде готовий прийти на допомогу місцевому населенню. Нагадаємо, що спеціально для випадку надзвичайної ситуації у Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті на початку цього року було створено окрему комп’ютерну базу. В ній вказані найважливіші об’єкти області а також проведено розрахунок сил та засобів для їх порятунку. Зокрема до неї увійшли лікувальні та навчальні заклади, санаторії, заводи та підприємства та музеї.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України