друкувати


Забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів – першочергове завдання податкової служби

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-17 05:48:25

14 травня у приміщенні Коломийської ОДПІ відбулося засідання «круглого столу» на тему «Забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів – першочергове завдання податкової служби».

«Круглий стіл» проходив за участі заступника міського голови Володимира Тарновецького, начальника управління економіки Ольги Гранди, а також керівників бюджетоутворюючих та промислових підприємств м.Коломиї: ЗАТ «Коломийське заводоуправління будівельних матеріалів», ВАТ «Дятьківці», ТзОВ «ЗКП»ЮМАС», ПП «Коломийський хлібокомбінат», КП «Коломияводоканал», ВАТ «Коломийське АТП», ТзОВ «Коломийський бетон», ВАТ»Коломиясільмаш», ТОВ»Темп-Прут», ЗАТ «Колопапір», Коломийське підприємство по експлуатації житла та інші.

Розмова за «круглим столом» йшла про повноту декларування та сплату податкових надходжень протягом поточного року, піднімалися проблемні питання та напрацьовувалися спільні заходи щодо детінізації економіки, підтримки місцевого товаровиробника та збільшення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів по місту Коломия, розроблялися пропозиції щодо стимулювання економічного розвитку регіону.

Відкриваючи засідання начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька зазначила, що бюджетоформуючими платниками податків та найбільшими підприємствами промисловості міста в січні-квітні п.р. до зведеного бюджету сплачено 8,4 млн грн, а це майже третя частина усіх податкових надходжень міста. В порівнянні з відповідним періодом минулого року податкові надходження від даної категорії підприємств зменшились на третину. Зазначила також, що сьогодні підприємства працюють в нестабільних економічних умовах, частково зменшують обсяги виробництва.

Заступник міського голови Володимир Тарновецький говорив про напружені завдання щодо виконання міського бюджету на 2010 рік та необхідність вжиття всіх заходів для своєчасного та повного наповнення бюджету країни.

Підсумком засідання стало визначення шляхів збільшення надходжень до бюдету, виявлення факторів, які негативно впливають на рівень податкової віддачі з метою мінімізації їх впливу на нарахування та сплату платежів до бюджету.