друкувати


Молодіжний Європарламент «переплюнув» Івано-Франківську обласну раду

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-15 10:02:25

Нещодавно у місцевих мас-медія було про анонсовано проведення 15-16 травня в Івано-Франківську міні-сесії Міжнародної молодіжної громадської організації «Європейський Молодіжний Парламент», під час якої повинні були розглядатись актуальні питання розвитку євроінтеграційних процесів, сприйняття та трансформації європейських цінностей українською молоддю.

Очікувалось, що спікерами виступатимуть спеціально запрошені гості з країн Європи та Києва. Сесія мала відбуватись у приміщенні культурно-мистецького центру «Є». Підкуповував той факт, що усі дискусії під час неї повинні були проводитись англійською мовою.

Втім, прийшовши до КМЦ «Є» на 10.00 годину, коли повинна була розпочатись сесія, автор цих рядків побачив пустий зал і адміністраторку, яка лише розводила руками і говорила, що зал для сесії було замовлено і замовлення ніхто не скасовував.

Не зібрався парламент ні о 10-тій, ні об 11-тій годині, ні пізніше. Мало того, для участі в заході прибули всього четверо потенційних його учасників. Жоден із спікерів з країн Європи та Києва так і не з’явився.

Тож можна впевнено порівняти Молодіжний європейський Парламент з Івано-Франківською обласною радою, яка 24 та 26 квітня за чотири рази та к і не змогла зібрати необхідний кворум. При цьому можна прямо говорити, що Молодіжний Європарламент таки «переплюнув» у цьому питанні облраду. Там хоч голова на засіданні був присутній.

Автор: Сергій БІЛИЙ