друкувати


В.Янукович доручив допрацювати програму економічних реформ до червня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-15 11:30:01

Президент Віктор Янукович доручив комітету з економічних реформ допрацювати програму економічних реформ до червня. Про це говориться в повідомленні прес-служби президента.

"Президент України дав доручення допрацювати програму економічних реформ до 1 червня", - сказано в ньому.

Таке доручення Янукович дав під час наради щодо завершення підготовки програми економічних реформ, яке проводилося з метою підбиття проміжних підсумків роботи комітету.

Янукович провів цю нараду з головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним, першим заступником керівника Адміністрації - виконавчим секретарем цього комітету Іриною Акімової і експертами, залученими до роботи комітету.

Вони обговорили принципи і етапність проведення реформ, а також критерії досягнення успіху в їх реалізації.

При цьому глава держави підкреслив, що завданням цих реформ є підвищення якості життя громадян і якості соціальних послуг, для чого, на його думку, потрібно забезпечити стабілізацію держфінансів і стабільне зростання економіки.

Президент вважає необхідним в першу чергу провести податкову реформу, перегулювати діяльність малого і середнього бізнесу, а також створити умови для значного зростання інвестицій в базові галузі економіки країни і провести реформу системи соціального захисту, забезпечити формування прозорого ринку землі сільськогосподарського призначення.

Окрім цього, Янукович відзначив необхідність залучення до роботи над проектом реформ представників фракцій Верховної ради, міжнародних і українських експертів.

У повідомленні також наголошується, що в ході цієї наради були визначені ключові реформи на другий (2011-2012 роки) і третій (2013-2014 роки) етапи реалізації програми економічних реформ.

Комітет планує затвердити програму реформ 2 червня на своєму засіданні.

Нагадаємо, що в березні Янукович доручив комітету з економічних реформ розробити програму економічних реформ до 22 травня.

26 лютого Янукович створив комітет з економічних реформ і очолив його.

Джерело: ТСН.ua