друкувати


Кількість бажаючих служити у війську за контрактом збільшилась у два з половиною рази

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-15 12:00:41

Майже тиждень на одній з центральних вулиць Івано-Франківська стоїть камуфльований намет. Це агітаційна точка 160 територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом.

- В нашій державі багато корисної і не дуже реклами, а от про військову службу за контрактом мало хто знає, - каже старший офіцер 160 територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом майор Ігор Іванович Калужак. – Тому ми вирішили поставити свій агітаційний намет просто на вулиці, де ходять молоді люди та їх батьки. В ньому є всі матеріали, з яких можна дізнатись про службу у Збройних Силах, про наявність вакансій, як можна стати контрактником. Намет ми отримали півтора року тому з центру комплектування Генерального Штабу Збройних Сил України

Місце для встановлення намету вибрано дуже вдало, адже поруч з ним знаходиться кілька великих навчальних закладів міста, отже постійно буває багато молоді. Хоча, як зазначають працівники центру до них часто звертаються люди, що вже давно вийшли з призовного віку.

- Це батьки чи рідні молодих людей, - продовжує розповідь майор Ігор Калужак. – Вони перепитуються про роботу для своїх дітей та близьких. І як показує досвід таке спілкування теж приносить свої позитивні плоди.

Доречно зауважити, що Івано-Франківцям є чим пишатись, адже порівняно з минулим роком кількість бажаючих служити у війську за контрактом збільшилась у два з половиною рази. На сьогодні контракт підписало понад 70 прикарпатців, що є піврічною нормою центру. За словами офіцера, в основному контракт укладали хлопці, студенти заочники, які знають, що контрактна служба дає можливість і вчитись і працювати. В можливостях центру надати всім бажаючим місця служби по всій Україні. Однак в основному франків ці або бажають залишитись у своїй області, або просять скерувати їх у Військово-морські сили. За результатами перших двох кварталів цього року Івано-Франківська область займає перше місце по Україні з комплектування Військово-морських сил військовослужбовцями за контрактом. А на човні «Луцьк» близько половини всього екіпажу це Івано-Франківці.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України