друкувати


В.Янукович очікує від Євросоюзу кроку на зустріч Україні в питаннях безвізового режиму

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-14 03:00:24

Президент Віктор Янукович очікує від Євросоюзу крокув на зустріч Україні в питаннях безвізового режиму, зони вільної торгівлі та інтеграції.

"Щодо відносин України з Європейським Союзом і планів, то вони у нас не змінилися. Я хотів би від Європи отримати таку ж швидку відповідь, як і від Росії, про рішення питання безвізового режиму", - відзначив глава держави в інтерв'ю ВВС.

"Якби вони (ЄС – ред.) мені сказали, що для цього потрібно зустрітися в два рази більше, ніж з Росією, я б дав би згоду. Говорити про це питання цілодобово - я б говорив. Але щоб рішення було ухвалене швидко. Тому що ми тільки ведемо розмови, а нічого не вирішуємо. Повинні бути конкретні дії", - вважає Янукович.

Друге важливе питання у відносинах з ЄС, за його словами, це створення зони вільної торгівлі, третій "надання Україні асоціації".

"Все ці три питання вимагають, безумовно, відповідних дій з боку України. Це ухвалення цілого ряду законів, які б давали можливість Європі ухвалити ці рішення. Ми готові це зробити дуже швидко. Чому? Тому що у нас є стабільна коаліція в парламенті, яка готова приймати ці закони. У нас є уряд, який працює разом з коаліцією в парламенті. І є президент, який готовий підписати ці закони. Тобто створений єдиний ланцюг влади, яка здатна приймати і реалізовувати будь-які рішення", - заявив президент.

"Сьогодні Україна готова до інтеграції до Європи настільки, наскільки Європа готова до цього. Я хотів би, щоб ви в цій площині поставили питання нашим партнерам. Готові вони чи ні? Ми зробили збалансовані кроки у відносинах в цьому трикутнику. І далі триматимемо цей баланс. І в основі нашої політики завжди лежатиме український національний інтерес", - сказав президент.

Нагадаємо, представники Європейського Союзу неодноразово підкреслювали, що ЄС готовий активізувати співпрацю з Україною у випадку, якщо вона проводитиме необхідні для євроінтеграції реформи.

Джерело: ТСН.ua