друкувати


Під час прес-конференції iвано-франківський мер виправдовувався і дякував

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-14 10:15:48

Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус провів 13 травня прес-конференцію, присвячену прийняттю міського бюджету. Метою прес-конференції, за визначенням самого мера, було говорити правду. З його слів, під час розгляду проекту головного фінансового документа міста він бачив два шляхи його прийняття: популістичний та реалістичний.

Перший означав закласти для кожної галузі те фінансування, яке вона потребує, що означало б однозначне невиконання бюджету на кінець року. Другий передбачав урізання фінансування бюджетних галузей. В цьому випадку виконання бюджету також залишається проблематичним, але залишає міській владі право просити допомоги у вищих інстанцій.

Загалом, зі слів В.Анушкевичуса, дохідна і видаткова частина нового бюджету збільшена порівняно з 2009 роком на 20%. Зокрема збільшено видатки на освіту і охорону здоров’я на 25% та органів місцевого самоврядування – на 12%.

Втім, видатки на охорону здоров’я та освіту все одно не відповідають мінімальним потребам. Цим галузям мер пообіцяв виділяти додаткові кошти при надходженні додаткових дотацій від Мінфіну та ОДА, а також в разі перевиконання доходної частини бюджету.

Як зазначив В.Анушкевичус, можна було б піти шляхом скорочення на 10% робочих місць, але в умовах кризи це, на його думку є неприпустимим.

Крім того, Івано-Франківський міський голова подякував працівникам усіх комунальних служб, галузей, управлінь та відділів за виявлене розуміння і старання при підготовці святкування 348-ї річниці з дня заснування міста.

Автор: Сергій БІЛИЙ