друкувати


C.Тігіпко пообіцяв зберегти фіксований податок для підприємців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-13 02:07:07

Кабінет міністрів України не планує відміняти фіксовані податки для підприємців і юридичних осіб, повідомив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.

"Ми шукатимемо той варіант, який задовольнить нас. Основна проблема в тому, що по юрособах є касові апарати і є контроль. По фізичних особах ми шукатимемо рішення. Але я можу сказати, що від фіксованих податків ніхто відмовлятися не буде. Ми знайдемо можливості, щоб і бюджет менше втрачав, і люди могли працювати", - заявив він.

При цьому віце-прем'єр відзначив, що сьогодні, 13 травня, з цього питання буде проведена зустріч з представниками ринків і об'єднань підприємців.

Крім того, Тігіпко також повідомив, що уряд підготував 9 законопроектів, які повинні зменшити регулювання ведення бізнесу.

Він уточнив, що 12 травня "ми встигли отримати останню візу Міністерства юстиції щодо законопроекту про єдиний соціальний внесок".

Закон відпрацьований, і він вважає, що наступного тижня, в понеділок, ми зможемо в Кабінеті міністрів прийняти його і відправити до Верховної ради. Якщо нам вдасться це зробити, то ці 9 законів зможуть значно поліпшити ситуацію.

Що стосується фіксованих податків, то для юридичних осіб ми фактично вже знайшли рішення, зараз лише розрахунки дотягуємо. Я можу сказати, що ніяких втрат у бізнесу тут не буде", - заявив Тігіпко.

За його словами, фіксовані податки для юридичних осіб також будуть збережені.

Нагадаємо, раніше в ряді ЗМІ була опублікована заява Тігіпко, в якій він нібито повідомив, що уряд прийняв рішення перевести всіх "спрощенців" на загальну систему оподаткування.

Джерело: ТСН.ua