друкувати


Українці Росії просять розширити кількість українських каналів на російському телебаченні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-13 03:45:43

Українські громадські організації Росії просять президента України Віктора Януковича і президента Росії Дмитра Мєдвєдєва обговорити на зустрічі в Києві можливості інформаційної присутності українських телеканалів в Росії.

Як говориться в заяві Земляцтва вихідців з Хмельницької області в Москві, приводом для звернення сталі заяви про готовність Кремля сприяти трансляції українських телевізійних каналів на території Росії.

"Ми вітаємо готовність російського керівництва вирішити питання інформаційної присутності України в Росії. Адже численні українці, що є повноправними громадянами Росії, а також трудові мігранти, які привносять значний внесок у розвиток економіки Росії, мають повне право на збереження зв'язку з Батьківщиною", - вважають в Земляцтві.

На даному етапі розмова йде про трансляцію в Росії тільки одного українського телеканалу. Проте в Земляцтві просять керівництво Росії врахувати той факт, що така кількість не відображає численну палітру українських ЗМІ, а також повністю не задовольнить інформаційно-культурні потреби українців, що проживають постійно або тимчасово в РФ.

"Тому ми просимо Дмитра Мєдвєдєва розглянути можливість збільшення кількості українських телеканалів, які дістануть можливість транслюватися на території Росії. Упевнені, що такий крок послужить важливим інструментом збереження і поглиблення відносин дружби і взаємної довіри між народами України і Росії", - вважають в діаспорі.

Звернення Земляцтва вихідців з Хмельницької області в Москві підписали також Товариство української культури Хабаровського краю Зелений клин, Сахалінська регіональна громадська організація українців "Київська Русь", Лазаревський Центр української культури (Сочі), Ярославська регіональна громадська організація української культури Український центр "Просвіта", редакція сайту української діаспори в Росії "Кобза" і НП "Деловой клуб "Украина-Санкт-Петербург".

Нагадаємо, 5 березня Мєдвєдєв в ході візиту Януковича до Москви заявив, що має намір найближчим часом обговорити з представниками російських ЗМІ питання про віщання українських каналів на території Росії.

Джерело: ТСН.ua