друкувати


"Наша Україна" не увійде до Комітету захисту України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-13 02:30:02

"Наша Україна" не увійде до Комітету захисту України. Таке рішення було прийнято на засіданні президії політради партії.

При цьому президія підтримала створення та мету діяльності комітету.

"Комітет має стати дійсно організацією об'єднання громадян у боротьбі за демократичну європейську Україну, а не перетворитися на майданчик змагань політиків за одноосібне лідерство та інструмент здобуття політичних дивідендів", - йдеться у повідомленні.

У партії вважають, що її завдання "координувати діяльність з комітетом у питаннях захисту національних інтересів і надавати комітету всебічну допомогу у розгортанні громадського руху опору, а не декларувати юридичне входження до цього комітету".

В повідомленні зазначається, що за ініціативи "Нашої України" у регіонах вже протягом двох тижнів створюються громадські Комітети захисту України.

У партії також закликають до координації зусиль у середовищі парламентських політичних сил.

"Ми готові до використання усіх парламентських форм діяльності з метою захисту націнтересів держави спільно з такими партіями як УНП, "За Україну", "Фронт змін", "Громадянська платформа", "Українська платформа", "Собор" та іншими", - сказано в повідомленні.

На думку членів президії "антиукраїнську політику правлячого режиму може зупинити лише масовий народний опір, консолідовані дії більшості українських громадян, що сповідують свободу і незалежність".

"До руху спротиву має долучитися кожен патріот, незалежно від партійної приналежності чи ідеологічних уподобань", - зазначається у заяві.

Як повідомлялося, у понеділок, 10 травня, представники позапарламентських та парламентських політичних сил створили Комітет захисту України для координації дій у відстоюванні національних інтересів.

До нього, зокрема, увійшли партія "Батьківщина", Народний рух України, Європейська партія, Українська соціал-демократична партія, Партія захисників Вітчизни, партія "Реформи і порядок", "Народна самооборона".

З позапарламентських партій ініціативу підтримали ВО "Свобода", Українська партія.

Джерело: ТСН.ua