друкувати


Івано-франківці скуштували «Любовний напій»

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-13 11:30:07

На базі Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка в обласному центрів пройшов концерт оперного співу «Любовний напій» за участю майстрів класичного співу з Республіки Польща Ярослава Бодаковскі та Александри Кубас.

Концерт відбувся в рамках музичного проекту «Оперний феєрверк». Як зазначила керівник проекту Тетяна Дранчук, Івано-Франківськ став першим і єдиним містом, де проходить такий концерт, оскільки реалізація проекту пов’язана з певними фінансовими труднощами. На Прикарпатті ж ініціатори проекту знайшли підтримку у Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса.

В рамках концерту прозвучали уривки з опер В.А. Моцарта «Одруження Фігаро» та Г.Доніцетті «Любовний напій», а також відомі арії з інших класичних творів.

А.Кубас, не зважаючи на свій досить молодий вік, є відомою вже в Польщі та за її межами оперною співачкою, виконавицею головних ролей в операх «Ріголетто» (Джільда), «Любовний напій» (Адіна), «Одруження Фігаро» (Сузанна) та інших. Вона одна з небагатьох виконавиць, яка не спеціалізується на аріях одного якогось автора і стилю. Александра виконувала ролі в операх Дж. Верді, В.А. Моцарта, а також в ряді творів сучасного стилю, як наприклад в опері «Кандид» Л.Бернстайна, з якою співачка нещодавно побувала в турне по італійських містах Пізза, Леворно, Равенна та інших.

Характерним для її дуету з Ярославом Бодаковскі, з яким співачку поєднують довгі роки навчання музиці, є, за зізнанням обох співаків, натуральність, безпосередність та простота відносин на сцені.

Автор: Сергій БІЛИЙ