друкувати


А.Клюєв: Плани по передачі газотранспортної системи України російському "Газпрому" відсутні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-12 06:00:41

Плани по передачі газотранспортної системи України російському "Газпрому" відсутні, заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв. Про це він заявив виступаючи з доповіддю у Верховній раді в середу, 12 травня.

"Якщо стоятиме питання про ГТС, то говорити про те, щоб передати її "Газпрому", мови не буде", - сказав він, відповідаючи в парламенті на питання про плановані російсько-українські угоди про співпрацю.

Клюєв при цьому додав, що "якщо мова піде про подальшу долю ГТС, то ставитимемо питання про створення тристороннього газотранспортного консорціуму за участю Євросоюзу, Росії і України".

Крім того, за словами віце-прем'єра, у такому разі уряд вноситиме до парламенту питання про передачу консорціуму ГТС в концесію.

Раніше Росія запропонувала Україні міжурядову угоду в енергетичній сфері, яка покликана встановити контроль Москви над українською газотранспортною системою.

Зокрема, російська сторона зацікавлена в отриманні доступу до внутрішнього ринку газу України, закупівлі та реалізації природного газу, заради чого передбачено створення СП.

Джерело: ТСН.ua