друкувати


Протягом 2010 року мінімальні зарплати в бюджетній сфері зростуть щонайменше в 5 разів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-12 05:40:33

Протягом 2010 року мінімальні зарплати в бюджетній сфері зростуть щонайменше в 5 разів, заявив прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну у середу, 12 травня.

За його словами, уряд розгляне постанову, яка передбачає підвищення посадового окладу та тарифної ставки 1-го тарифного розряду.

"Більше 2 років ця ставка була заморожена і становила 545 гривень. З 1 квітня цей показник буде поступово підвищуватися за розміром мінімальної зарплати", - заявив прем'єр.

Також він наголосив, що перерахунок посадових окладів буде здійснений з 1 січня 2010 року.

Крім того, компенсація виплат, яка передбачена законом про підвищення соцстандартів буде проведена у травні за січень-лютий 2010, у червні - за березень-квітень.

"На забезпечення таких виплат буде додатково виділено 4,4 мільярди гривень", - зазначив прем'єр.

Азаров також повідомив, що уряд розгляне зміни до закону про державні гарантії "Державні гарантії відновлення заощаджень громадян".

"Ці зміни визначальні для того, щоб повернення заощаджень не залежало від передвиборчих обіцянок, щоб люди більше ніколи не відчували гірку образу від обманок на кшталт так званої "юліної тисячі", - сказав він.

Азаров заявив, що мають бути створені автоматизовані системи реєстру вкладників та реєстр страхувальників застрахованих осіб.

Кабінет міністрів на засіданні 5 травня прийняв постанову "Про визначення та застосування мінімальної заробітної плати у погодинному розмірі.

Джерело: ТСН.ua