друкувати


Українські виробники побутової техніки можуть втратити внутрішній ринок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-12 04:30:15

Ініціатива введення зони вільної торгівлі між Україною та Туреччиною загрожує українським виробникам побутової техніки, які вчора повідомили про звернення в Мінекономіки з проханням відмовитися від цього рішення, повідомляє "КоммерсантЪ-Україна" в статті "Производителям светит зона".

Про це заявила Асоціація підприємців побутової техніки і електроніки.

В Асоціації вважають, що підписання договору з Туреччиною негативно відіб'ється на продажах вітчизняній продукції, зокрема "білої" техніки (холодильники, пральні машини, газові плити) і телевізорів.

"Через наплив дешевого імпорту наша продукція матиме низьку конкурентну здатність – велика частина турецької продукції представлена в бюджетному сегменті", – приводить прес-служба АПБТЕ слова гендиректора асоціації Олега Іванова.

Асоціація звернулася з листом до заступника міністра економіки Валерія Пятницького з проханням зберегти нинішні ставки ввізного мита на "білу" техніку і телевізори. З початку 2008 року в Україні діє антидемпінгове мито на імпорт побутової і морозильної техніки з Туреччини у розмірі 97,71%.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров і міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу на зустрічі в Києві 5 травня домовилися про початок переговорів про створення зони вільної торгівлі між країнами. Переговори призначені на 25 травня.

Джерело: ТСН.ua