друкувати


Туризм — це здоров’я

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-08 08:34:33

Заняття з техніки пішохідного туризму проводяться з метою виховання у дітей дружби, любові до рідної землі, підвищення туристської майстерності. Змагання — найкраща форма пропаганди туризму.

У більшості спортивно-туристичних змагань одним з головних заходів є подолання перешкод, різних за технічними складнощами.

На початку червня цього року відбудеться першість з техніки пішохідного туризму серед учнівської молоді Коломийщини. Ці змагання передбачають командне проходження дистанції, подолання природних і штучних перешкод, більша частина яких часто зустрічається у поході.

З метою кращої підготовки команд до туристичного зльоту нещодавно працівники Гвіздецького БТКТУМ провели навчальний семінар для керівників туристсько-краєзнавчих гуртків на базі Гвіздецької школи. Перейняти досвід і навчитися чогось нового приїхали представники з 24 шкіл району. Для учасників семінару було проведено показове заняття гуртківців, які демонстрували свої уміння в подоланні різних технічних етапів. Кожен мав можливість не лише збоку споглядати, а й спробувати свої можливості та закріпити вивчене на практиці.

Сподіваємось, що теоретичні знання та практичні навички, набуті на семінарі, керівники туристсько-краєзнавчих гуртків зможуть використати на заняттях та у підготовці учнів до районних змагань.

Автор: Наталія ПАНТЕЛЮК, методист Гвіздецького будинку творчості учнівської молоді
Джерело: Газета "Вільний Голос"