друкувати


Ткач і Шкутяк закликали до спільної боротьби. БЮТ та УНП не в темі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-07 12:34:18
Поставити партійні прапори у комірку, а натомість підняти червоно-чорний прапор боротьби закликали представників правих політичних сил народні депутати України Роман Ткач та лідер обласної організації партії "Наша Україна" Зіновій Шкутяк.

"Останні події в державі, - зазначив пан Ткач вході прес-конференції 6 травня, - викликають шок. Боїшся вмикати телевізор і відкривати інтернет, бо не знаєш, що вже продано, що продається і що ще буде продано". На думку депутатів, останні події навколо Криму, авіабудування, мовного питання і на додаток відкриття 5 травня в Запоріжжі пам’ятника Й.В.Сталіну за бездіяльності з даного приводу центральної влади свідчить про те, що час боротьби настав. В зв’язку з цим, народні обранці закликали представників усіх політичних партій правого спрямування забути про партійну символіку і гуртуватись під "червоно-чорним революційним прапором", який, - переконаний Р.Ткач, - повинен всюди стояти поруч із державним синьо-жовтим.

Фактично таке гуртування означає підписання угоди про створення демократичної опозиції. Вказану угоду вже підписали, крім З.Шкутяка та Р.Ткача, 16 лідерів політизованих структур краю, таких як ВО "Свобода", "Фронт змін", "Єдиний центр", НРУ, ГО "Спільна дія", Івано-Франківські обласна та міська організації Конгресу українських націоналістів, УРП "Собор", партія "За Україну", "Українська платформа", ГО "Народний Рух ім. В’ячеслава Чорновола", "Пора", "Українська партія", націоналістичне громадсько-політичне об’єднання "Національний вибір", Українська національна асамблея та Республікансько-християнська партія.

Зі слів Р.Ткача, консолідація не означає створення єдиної партії. Відтак уся спільна боротьба полягатиме лише в тому, що лідери вказаних структур збиратимуться разом і координуватимуть спільні дії.

Кидається в очі відсутність у списку підписантів Блоку Юлії Тимошенко. Одну з причин цього озвучив З.Шкутяк, який зазначив, що лідерці блоку ще треба відповісти , чому вона 19 січня 2009 року підписала газову угоду з Росією, якщо власних запасів газу вистачало до кінця опалювального сезону. Нагадаємо, що кількома днями раніше ініціативу консолідації опозиційних сил висловив голова обласної організації ВО "Батьківщина" народний депутат України Дмитро Шлемко, який оголосив про формування Комітету порятунку України. В даному контексті стає зрозумілим, що структура Ткача-Шкутяка носить не стільки антиурядовий, скільки антибютівський характер.

Не виявилось в угоді і підпису лідера УНП Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса. Вочевидь тому, що її підписали лідери опозиційних особисто йому політизованих структур.

Усе вище зазначене свідчить про те, що балачки про консолідацію і спільну боротьбу проти режиму так і залишаться балачками. Ментальність наших місцевих політиків не дозволить їм переступити через партійні та особисті амбіції заради спільної справи. Тому керуйте, пане Янукович. Вам нічого не загрожує.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі