друкувати


Генерал-майор Ю.Думанський та голова Львівської ОДА В.Горбаль привітали ветеранів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-05-06 04:08:46
Сьогодні 6 травня, командувач Західним оперативним командуванням генерал-майор Юрій Думанський та голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни, які перебувають на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону України.



Чотиринадцять сивочолих ветеранів, серед яких є колишні піхотинці, танкісти, сапери, льотчики отримали від гостей традиційні подарунки та пам’ятні медалі «65-лет Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945гг». Згідно з Указом Президента України від 2 квітня 2010 цією єдиною відзнакою нагороджуються ветерани війни, яким Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надано відповідний статус за участь у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років, за працю в тилу у зазначений період, а також за участь у бойових діях.



Серед нагороджених – Герой Радянського Союзу Євген Петрович Токмаков (під час Великої Вітчизняної війни він бився із гітлерівцями у лавах розвідувально-штурмової авіації).

Ми раді, що маємо змогу зустріти такий поважний ювілей великої Перемоги над фашизмом, – зазначив ветеран-фронтовик Євген Петрович Токмаков. – Звичайно, що нас залишається все менше, вік та час беруть своє, однак завдячуючи праці наших військових лікарів ми зустрінемо це радісне свято із бадьорістю.

Командувач Західним оперативним командуванням генерал-майор Юрій Думанський та голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль побажали ветеранам швидкого одужання та міцного здоров’я.

Низький уклін вам, дорогі наші старші товариші-ветерани, за ту Перемогу, яку ви здобули над підступним ворогом. За те, що своєю ратною працею створили умови для нинішнього національного відродження України. – наголосив генерал-майор Юрій Думанський.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)
Обговорити на форумі