друкувати


БЮТ плюс УНСО плюс Андрухович дорівнює національний порятунок?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-30 04:31:25
Про створення в області Комітету національного порятунку оголосив сьогодні голова обласної організації ВО "Батьківщина", народний депутат Дмитро Шлемко.

З його слів, останні події навколо ратифікації Верховною Радою угоди про пролонгацію терміну перебування на території України бази Чорноморського Флоту РФ довели антиукраїнський характер діючої влади. Д.Шлемко переконаний, що усі обіцяні вигоди від підписання угоди – це міф, а прийнятий депутатами Державний бюджет покликаний збагатити олігархів.

Натомість повідомив, що київські події виявили багато позитивних моментів. Зокрема, – зазначив політик, – вони показали, що опозиція здатна йти на спільні дії, показали завдяки ЗМІ усьому світові той факт, що договір В.Януковича і Д.Медведєва неоднозначно сприймається населенням, розвіяла міф про те, що В.Янукович і його команда наводять порядок і стабільність мирним шляхом, розвіяли міф про Вишиванюка – господаря, дозволили намітити конкретні дії щодо координації зусиль опозиції на місцях.

Як стверджує Д.Шлемко, івано-франківські "бютівці" провели перемовини з представниками опозиційних політичних сил щодо створення нової координуючої структури – Комітету національного порятунку. Свою згоду на приєднання до Комітету дали місцеві керівники "Європейської партії", Української соціал-демократичної партії, УНСО. Крім того, Д.Шлемко має намір залучити до участі у новоствореній ступрктурі відомих на Прикарпатті людей. Зокрема, до участі в Комітеті вже долучився письменник Юрій Андрухович.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі