друкувати


Про виплати за звання "Мати-героїня"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-29 03:55:11
На численні звернення багатодітних матерів району щодо виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня", Мінсім’ямолодьспорт повідомляє, що в проекті Закону України "Про Державний бюджет на 2010 рік" Міністерству передбачено видатки на виплату зазначеної винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання у 2009 та 2010 рр.

Виплата винагороди розпочнеться після прийняття Закону України "Про Державний бюджет на 2010 рік", затвердження Міністерством фінансів розпису асигнування Державного бюджету на 2010 рік та затвердження Кабінетом Міністрів Порядку використання коштів Державного бюджету.

Зазначаємо, що згідно з Положенням про почесні звання України, затвердженим Указом Президента України від 29 червня 2001 року №476/2001, почесне звання України "Мати-героїня" присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей в сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Інформуємо про те, що відділом у справах молоді та спорту райдержадміністрації протягом 2009 року надіслано в управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації 398 справ та 97 — у 2010 році для подальшого клопотання у присвоєнні почесного звання України "Мати-героїня" багатодітним матерям району. Указами Президента України торік нагороджено 76 жінок, а за І квартал цього року — 29 багатодітних матерів нашого району.

Автор: Ярина ТОМАЩУК, спеціаліст РЦСССДМ, газета "Вільний голос"
Обговорити на форумі