друкувати


Пенсійники Прикарпаття налагодили тісну взаємодію з правоохоронцями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-29 09:48:44
На засідання колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в області в заслуховувані питання "Про стан погашення заборгованості до Пенсійного фонду України зі сплати страхових внесків, інших платежів, взаємодію з цих питань з правоохоронними органами" було запрошено представників прокуратури області та головного управління юстиції в Івано-Франківській області.

При виконанні напружених завдань з наповнення бюджету Пенсійного фонду, наголошувалося на колегії, тільки у тісній співпраці можна вплинути на роботодавців, змінивши у їх свідомості розуміння того, що нині у нас не пенсійне забезпечення, а пенсійне страхування і матеріальне забезпечення кожного у старості формується відтепер, у працездатному віці, повідомляє Головне управління пенсійного фонду в Івано-Франківській області.

Варто зазначити, що пенсійники налагодили тісну взаємодію з правоохоронцями. Так, уже цього року відповідно до рішення міжвідомчої наради, проведеної спільно з прокуратурою області та головного управління юстиції, створено робочу групу для проведення перевірок своєчасності і повноти проведення виконавчих дій у виконавчих провадженнях у справах за позовами про стягнення коштів до бюджету Пенсійного фонду області. Дев’ятьма спільними перевірками матеріалів виконавчого провадження в районах і містах області виявлено 13 порушень при здійсненні державними виконавцями своїх повноважень зі стягнення коштів, а також стягнуто коштів на загальну суму 282,2 тис. грн.

Через органи Державної виконавчої служби, де на виконанні перебувають вимоги Фонду та судові рішення в сумі 19915,9 тис. грн, протягом січня-березня стягнуто 1331,2 тис. грн, або 6,7 відс. від суми до стягнення боргу зі страхових внесків. Крім того, в органах ДВС перебувають на виконанні судові рішення щодо погашення заборгованості з відшкодування пільгових та наукових пенсій і регресних вимог на суму 29121,5 тис. грн, у рахунок яких надійшло лише 46,4 тис. грн. Загалом, на неналежне виконання держвиконавцями обов’язків щодо стягнення боргу направлено 41 оскарження.

Колегія зобов’язала керівників територіальних управлінь Фонду встановити жорсткий контроль за результатами погашення боргів і зменшення їх в абсолютних сумах економічно активними підприємствами, активізувати роботу в робочих групах, створених при райдержадміністраціях і міських радах, з проведення спільних перевірок з контролюючими органами і соціальними партнерами щодо детінізації прихованого фону оплати праці, повідомляти результати перевірок правоохоронним органам. Для забезпечення конфіденційності відомостей – підписати спільні з правоохоронними органами протоколи, визначити відповідальних осіб, завести журнали суворої звітності з обміну інформаціями.

Обговорити на форумі