друкувати


Стан виплати заробітної плати на Івано-Франківщині на 1 квітня 2010 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-28 05:55:46
Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в цілому по економіці області (включаючи підприємства-банкрути та економічно неактивні підприємства) на 1 квітня 2010 р. склала 11,5 млн грн, або 2,8% фонду оплати праці, нарахованого за березень п.р. Протягом березня п.р сума боргу зменшилась на 16,9% проти 1,5% по державі в цілому. За темпами погашення заборгованості по відношенню до 1 березня п.р. серед регіонів область посідала 1 місце, інформує головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Майже половина (41,9%) усієї суми заборгованості припадає на промислові підприємства, п’ята частина (22,6%) – на будівельні організації.

У структурі заборгованості 8,5 млн грн (74,0%) становить борг економічно активних підприємств, 2,3 млн грн (19,8%) – підприємств, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, решта (6,2%) – підприємств, які призупинили діяльність у 2009 і попередніх роках.

Заборгованість економічно активних підприємств впродовж березня п.р. зменшилась на 21,4%.

Порівняно з 1 березня п.р. зменшення боргу відбулося на підприємствах транспорту, лісового господарства, промисловості, торгівлі і сфери надання комунальних та індивідуальних послуг, діяльності у сфері культури та спорту (на 4,9–83,1%).

В територіальному аспекті станом на 1 квітня 2010р. відсутня заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах Богородчанського, Надвірнянського, Снятинського районів та Болехівської міської ради. У решті міських рад та районів області (крім Яремчанської міської ради) протягом березня п.р. сума боргу зменшилась.

Обговорити на форумі