друкувати


Городенківський цукрозавод запрацює з першого вересня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-27 04:08:12
Так сталося, що в умовах економічної кризи в Україні одним з її показників став цукор, ціни на який кілька разів підскакували до майже астрономічних висот. Тим більш є дивним той факт, що в цих складних умовах Городенківський цукрозавод вже протягом двох виробничих періодів не працює.

Надію на відновлення в регіоні цукрового виробництва покладають на новостворену "Івано-Франківську обласну асоціацію цукровиробників", до якої уже увійшли чотири приватні агроформування, а також низка аграрних громадських організацій Прикарпаття. З допомогою новоствореної структури влада області сподівається відродити цукрову галузь регіону через створення рівних умов, встановлення справедливих цін для виробників та переробників цукрової сировини. "Ті підходи, які були в минулі роки, - розповідає "Експресу" виконуючий обов’язки заступника голови Івано-Франківської ОДА Василь Брус, - сьогодні нас не задовольняють: ні виробників, ні переробників. Для того, щоб були чесні правила гри, ми створюється Асоціація виробників цукрового буряка. В склад Асоціації повинні увійти: інвестори, виробники цукрового буряка, керівники переробної галузі цукрового заводу".

Це в свою чергу допоможе відновити виробництво на Городенківському цукровому заводі, який, на переконання голови Асоціації Івана Гути, вже з вересня зможе розпочати свою роботу. "Після Дня Перемоги зберемо людей, - зазначив пан Гута, домовимося про систему оплати, швидко і якісно про ведемо ремонт і завод з першого вересня вже буде працювати".

Наразі ж вирішується питання створення сировинної бази для роботи заводу. Так, тільки на посівних площах Городенківського району під цукрові буряки цього року буде віддано близько двох з половиною тисяч гектарів землі.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі