друкувати


Курсанти Академії Сухопутних військ готові представляти Україну на параді у Москві

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-27 10:07:58
26 квітня, під час перебування у Львівському гарнізоні командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Геннадій Воробйов перевірив готовність парадного розрахунку курсантів та офіцерів Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, які братимуть участь у зведеному Параді з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, який пройде 9 травня у Москві.



Після перевірки стройового вишколу та зовнішнього вигляду особового складу парадного розрахунку, командувач Сухопутних військ оглянув стандартне спорядження та комплекти обмундирування, які курсанти візьмуть із собою до столиці Російської Федерації. Окрім наплічника з усім необхідним, кожен військовослужбовець матиме із собою комплект спортивного взуття та тренувальний костюм із логотипом Академії Сухопутних військ. На випадок дощової погоди для парадного розрахунку передбачено камуфльований водонепроникний плащ із причіпними погонами.

Під час спілкування із журналістами генерал-полковник Геннадій Воробйов підкреслив, що львівські курсанти готові представляти українську державу на параді у Москві.

У мене не має претензій до особового складу щодо стройового вишколу та зовнішнього вигляду. Після виснажливих тренувань та злагодження, які вони із честю витримали, їм залишається тільки одне – тримати марку! Я бачу у їх діях рішучість та впевненість. І особисто їм трішечки заздрю, адже я й сам брав участь у параді на Червоній Площі під час навчання у Військовій академії імені М.В. Фрунзе в 1990 році, а до того, на у параді на честь Перемоги в Києві, ще в курсантські роки. – розповів генерал-полковник Геннадій Воробйов.

Також він зазначив, що ще один підрозділ виконуватиме почесну та відповідальну місію – представляти Україну, як одну з держав-членів антигітлерівської коаліції. Воїни 95 окремої аеромобільної бригади з Житомира вирушить для участі у військовому параді Перемоги у Мінську. Натомість із Російської Федерації та Білорусії для участі в параді 9 травня у столиці України також прибудуть військові підрозділи. Вони житимуть та тренуватимуться у президентському полку в Києві.

Довідково: Для участі у зведеному Параді військ, присвяченому 65-й річниці Перемоги, який пройде 9 травня у Москві готується 75 офіцерів та курсантів Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Військовослужбовці готуються щоденно по п’ять годин. Слід підкреслити, що курсантів відбирали не лише за зовнішніми даними (зріст – не нижче 180 сантиметрів, правильні риси обличчя тощо), але й за особистими високими морально-діловими якостями та успіхами у навчанні. Підготовка підрозділу розпочалася у середині березня цього року. На екіпірування парадного розрахунку, а також для транспортування підрозділу до Москви виділено 91 тисячу гривень.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)
Обговорити на форумі