друкувати


Депутати Єдиного Центру не голосуватимуть за ратифікацію угоди щодо ЧФ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-27 09:36:34
Народні депутати України з Єдиного Центру голосуватимуть проти ратифікації договору, який продовжує термін перебування Чорноморського флоту Росії в Україні. Про це повідомив лідер партії Віктор Балога.

"Спільна позиція однопартійців – за жодних умов не підтримувати угод, які несуть у собі загрозу суверенітетові та територіальній цілісності держави. Ми вважаємо російську військову базу на українській території чинником нестабільності, засобом реалізації Москвою сценаріїв поступового відторгнення Криму. Партія категорично проти схвалення домовленостей, що перетворюють Україну на буферну зону та ресурс для забезпечення геополітичних інтересів Росії в чорноморському регіоні. Ми не хочемо, щоб українське місто Севастополь і далі залишалося форпостом антиукраїнських сил, які одержують змогу ще три десятки років безкарно розхитувати ситуацію на півдні нашої країни", повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

На переконання В.Балоги, голосування проти ратифікації "харківської угоди" стане перевіркою парламентаріїв на громадянську позицію. Він вважає, що ті народні депутати з фракцій БЮТ і "НУ-НС", які приєдналися до коаліції Партії регіонів, комуністів і блоку Литвина, зараз опинилися у дуже незручному для себе становищі.

"Від них вимагається своїми голосами освятити речі, які стосуються вже не їх особисто, а всієї країни. Тому йдеться не про кон’юнктурні чи корисливі речі, а про власну репутацію, яка не вимірюється грошима і не міняється на посади якихось там радників. Завтрашнє голосування дасть чіткий сигнал виборцям і всьому суспільству, хто є хто. Тому тим депутатам, які обиралися у Верховну Раду під гаслами обстоювання національних інтересів, варто добре подумати, якого кольору кнопку натиснути при голосуванні. Щоб потім не мати блідого вигляду", - сказав лідер Єдиного Центру.

Обговорити на форумі