друкувати


Податківці Прикарпаття вберегли для бюджету 54,2 млн грн ПДВ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-26 02:30:34
В І кварталі цього року органи державної податкової служби області упередили незаконно заявлені до відшкодування з бюджету 54,2 млн грн податку на додану вартість. Це майже кожна четверта гривня, яка декларувалась підприємцями до повернення з бюджету.

За перевірками трьох івано-франківських підприємств виявлено 8,3 млн грн ПДВ, які незаконно заявлені до відшкодування з бюджету. Зокрема, перевіркою ТОВ "К" встановлено, що підприємство, використавши підроблену податкову накладну, задекларувало до відшкодування з бюджету на свій розрахунковий рахунок в банку 1,1 млн грн ПДВ, повідомляє відділ контролю за відшкодуванням ПДВ ДПА в Івано-Франківській області.

Приватне підприємство "З" та ТОВ "К" подали декларації про відшкодування їм з бюджету, відповідно 4,7 млн грн та 2,5 млн грн ПДВ. Перевірки показали, що ними не здійснювались відповідні товарно-грошові операції, які дають право на відшкодування податку з бюджету.

За цими трьома фактами, намагання незаконно відшкодувати з бюджету податок на додану вартість, матеріали передані Управлінню податкової міліції для прийняття рішень згідно чинного законодавства.

Обговорити на форумі