друкувати


Австрійський дипломат залишився задоволений Івано-Франківськом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-22 05:49:07
Сьогодні Івано-Франківськ відвідав аташе з питань торгівлі Посольства Австрії в Україні Ганнес Маурер. В ході зустрічі з першим заступником міського голови обласного центру Зіновієм Фітелем, начальником управління економічної та євро інтеграційної політики міськвиконкому Богданом Біликом та начальником відділу патронатної служби міського голови Оксаною Ковальчук іноземного дипломата було ознайомлено з економічним та рекреаційним потенціалом Івано-Франківська.

Зокрема, пан Фітель відзначив, що містом налагоджено співпрацю з багатьма іншими державами, щоправда обсяг співпраці з Австрією становить всього 1%. В той же час, потенціал для налагодження таких зв’язків значний. "У нас дуже багато тем для співпраці, - відзначив перший заступник мера, - в області найбільш розвинуті галузі туризму і гірського туризму. У нас дуже гарні історичні маршрути, є автентичні речі від Австро-Угорщини, які є цікавими для туристів". З його слів, хоча криза і торкнулась наше місто, обсяги і темпи росту промислового виробництва не впали. В зв’язку з цим, З.Фітель висловив сподівання, що пан Маурер як торговий аташе запропонує конкретні напрямки співпраці з конкретними підприємствами. В розвиток зазначеного, Богдан Білик було запропоновано розвивати Хриплінську промислову зону, де є як значні площі земельних ділянок під промисловість, так і конкретні підприємства, в котрі можна вкладати інвестиції. В сфері розвитку малого бізнесу представники міської влади зацікавили іноземного гостя максимальним сприянням у сфері оподаткування.

Дипломат, у свою чергу, високо оцінив сприятливий інвестиційний клімат, створеного в місті. "Для фірми інвестиції в будь-якій країні – це великий ризик, - зазначив він, - Те, що ви вкладаєте інвестиції в навчання молоді - дуже важливо для майбутньої співпраці. Навіть інвестування коштів у гірський туризм є дуже важливим, оскільки туристи їхатимуть насамперед до Івано-Франківська. Туризм - одна з сильних сторін австрійської економіки".

Ганнес Маурер також висловив захоплення Івано-Франківськом, який він мав змогу огледіти під час пішої прогулянки.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі