друкувати


Санепідемстанція заважає ремонту івано-франківських доріг?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-20 06:57:36
Поганий стан доріг обласного центру Прикарпаття вже давно став предметом для нарікань мешканців міста на владні структури. Однією з проблем, яка блокує вирішення питання міських доріг є простій місцевого асфальтного заводу і, як наслідок, нестача асфальтно-бетонної суміші.

Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус пообіцяв комунальним службам міста виділити невелику суму на вироблення достатньої кількості асфальту. "Мною дано доручення, - розповів він "Експресу", - сформувати 8 бригад, які готові використовувати до 100 тон асфальту, і дана вказівка запустити асфальтний завод.

Несподіваною перешкодою виявилась позиція головного санітарного лікаря міста Миколи Недоступа. "Асфальтний завод, - зазначив він, - програв вже другий суд у Львові. Він працювати не може". Конфлікт ледь не вилився у перепалку на підвищених, як то кажуть тонах. Пан Недоступ навіть погрожув зібрати з даного приводу прес-конференцію, проте після розмови з мером від своїх намірів відмовився.

Як виявилось, проблема вже тягнеться 15 років. Робота асфальтного заводу була припинена через порушення санітарних норм, проте це не заважало міській владі щороку запускати його. Керівництво санепідемстанції вимагало перенести завод в інше місце, де б його робота не загрожувала здоров’ю мешканців міста, проте, зі слів мера, через економічну кризу. Це буде зроблено пізніше, а поки що через катастрофічне становище доріг його доводиться запускати. "Якщо проблемі вже 15 років, - заначив В.Анушкевичус, то не варто її загострювати таким чином. Відповідні постанови були винесені, оскаржені в судах і відмінені. І якщо хтось хоче піти шляхом винесення нових постанов, то я думаю, що це не правильно. І варто подумати про 70 тисяч наших автомобілістів і гостей нашого міста, які їздять по цим дорогам".

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі